Szakítsd meg a mintát!

Közzétette Myfloor Péter 2019-04-29 0 Vélemény Trendek & ötletek,Luxus és mértékletesség,Híreink, bejegyzéseink,Egyedi tapéta,

Hogyan inspirálhatod munkatársaidat az irodában eredményesebb munkára?

 

Megosztjuk veled a termelékenységet elősegítő irodakialakítás titkait.

Sok munkáltató gondolja úgy, hogy a jó, inspiráló design munkakörnyezet kialakításához elég néhány design szék elhelyezése az irodában.

Ám ők valójában nem értik, mire is képes az inspiráló design.

 

A jó közérzetet, a kreativitást, a termelékenységet elősegítő iroda kialakítása minden vezető számára fontosnak kell lennie.

 

MIÉRT?

Mert a termelékenységet elősegítő irodakialakítás nélkül ma már nem várhatjuk el, hogy kollégáink a napi munkájuk során teljes odafigyeléssel, fókuszálással végezzék a munkájukat.

Sok munkáltató gondolja úgy, hogy a design munkakörnyezet kialakításához elég néhány design szék elhelyezése az irodában. Ám ők valójában nem értik, mire is képes a design.

A hagyományos felfogás szerint az irodai design és az esztétikus megoldások csak felesleges díszek, amikre akkor költ egy cég, ha túl sok pénze van erre.

 

Tudtad?

A kutatások azt mutatják, hogy a munkahelyi design jóval-jóval nagyobb hatást gyakorol a munkatársaidra, mint ahogy azt eddig feltételezted volna. Sőt, szoros összefüggés van a betegállományban töltött napok számának növekedése és az irodai design elhanyagolása között.

 

Az Ohiói Állami Egyetem és az Amerikai Egyesült Államok mentális egészséggel foglalkozó intézete (National Institute of Mental Health) kimutatta, hogy a dolgozók sokkal stresszesebbek, ha a munkakörnyezetük rosszul van kialakítva.

 

A tanulmány felújított, jobban átgondolt kialakítású épületeket hasonlított össze olyan munkahelyekkel, amelyeket rossz design jellemez. A régi, designt nélkülöző épületek dolgozói stresszesebbek még akkor is, amikor nem a munkahelyükön tartózkodnak. Olyan mennyiségű stressztől szenvednek, amely már növeli a szívbetegségek kockázatát.

 

Tudtad?

Az egészség szempontjából pedig különösen fontos, hiszen a mentális betegségek mára a betegállományok leggyakoribb okává váltak.

 

A vonzó munkakörnyezetnek más jótékony hatása is van.

  • A dolgozók, akiknek tetszik a munkahelyük, sokszor jobban meg vannak elégedve a munkájukkal is.
  • A munkakeresők majdnem felének állítása szerint az iroda designja befolyásolja, hogy elfogadják-e a számukra felajánlott állást vagy sem.
  • A munkahely designja továbbá hatással van kreatív és kritikus gondolkodási képességünkre is.

 

„Természetes fény, zajszint, hőmérséklet és levegőminőség: ezek a tényezők hatalmas befolyást gyakorolnak arra, hogy milyen mértékben érezzük magunkat produktívnak, és hogy mennyire vagyunk elkötelezettek a munkánk iránt” – mondja Tim Oldman, a munkahelyek vizsgálatával foglalkozó Leesman Index vállalat elnök-vezérigazgatója.

 

Tudtad?

A munkahelyi design egy további szempontja, hogy a cég vezetése a környezetet a vállalat márkaimázsának kiterjesztésére használja.

Vélemény szövege

Loading...