Lábtörlőt az épülethez, vagy az épületet a lábtörlőhöz?

Közzétette Myfloor Péter 2016-03-10 0 Vélemény Lábtörlő kisokos,

Lábtörlő és szennyfogó rendszerek.

 

Manapság, ha a felhasználók lábtörlőről beszélgetnek, akkor sokszor összetévesztik vagy összekeverik egy egyszerű lakossági lábtörlő tulajdonságait és árát egy igazi, hamisítatlan lábtörlővel, szennyfogóval.
Mi okozhatja ezt a problémát?
A cipőviselő felhasználó, aki sárban, mocsokban jár, úgy gondolja, hogy az a lábtörlő, amit otthon használ, elég lehet a munkahelyén, a hivatalában, az üzemében is.
Nos, ez egy nagyon rossz beidegződés és hibás gondolkodás.

Nézzük meg, miért is?

Myfloor webáruház tipp:

Mekkora lábtörlőt válasszunk?
A méret kiválasztásánál lényeges szempont a belépők száma. A forgalom a szükséges méretet is befolyásolja. Semmit nem ér az a lábtörlő, amit átlépnek! Az első zónán legkevesebb két lépés (jobb és bal lábbal is) megtételét javasoljuk. Négy lépéssel már jelentős tisztító hatás érhető el pl. egy kefés Alutrenddel.

Egy átlagos lakásban, 3-4 ember él. Ez átlagban 6-8 cipőtalp által hordott szennyeződés, amit a lakossági lábtörlők képesek kezelni.

Ezzel szemben, egy átlagos üzletház várható napi forgalma 500-1000 ember is lehet.

Ez testvérek közt is 1000-2000 cipőtalp által behordott szennyeződés. Szóval ebből is látható, hogy a második esetben teljesen más megoldást kell keresnünk, mint az első példánál.

Először is, ismerkedjünk meg a zóna elmélettel. Mit jelent a bejárat zónákra osztása?

Három egymástól jól elkülönülő zónát különböztethetünk meg.

Az első zóna az elsődleges szennyfogó.
Ez közvetlenül a bejárati ajtó mögé kerülhet. Feladata a durva, darabos kosz, sár, hó letakarítása. Fontos balesetvédelmi szempont, hogy az elemek vagy a rácsok rései „tűsarok-biztosak(tűsarokbiztosak)” legyenek.

A második zóna, a másodlagos szennyfogó
Ez az első zóna után helyezkedik el. Feladata az apróbb szennyeződéseket felfogása. Nedvszívó képességgel rendelkezik, és képes a víz és a por begyűjtésére is.

 A harmadik zóna, a beltéri fő közlekedési útvonalak szennyfogója
Ez a második zóna után helyezkedik el. A finom port, homokot, és a vizet tisztítja le a talpakról. Ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy az összes szennyeződést eltávolíttattuk a cipő talpáról, célszerű, ha a zónát megnöveljük egészen a recepcióig.

A fentiekből látható, hogy a tisztaság tervezhető. Olcsóbb és egyszerűbb a bejáratok hatékony lábtörlőit tisztán tartani, mint utána az egész épületet kitakarítani. A behordott kosz jelentős hányadát, 80-90%-át meg lehet fogni egy átgondolt, jó döntéssel.

 

Miért éri meg Aluternd lábtörlőt használni? A kisfilmből megtudhatod.

 

 

Említsünk meg néhány kiemelkedően jól teljesítő terméket is.

 

Alutrend

 

Az Alutrend elegáns és igen hatékony alumínium sínes lábtörlő rendszer. Optimális felszíni súrlódást nyújtva, aktívan távolítja el a lábbelikről és a kerekekről a szennyeződést anélkül, hogy a közlekedők ezt egyáltalán észrevennék.

 

Felhasználásukat tekintve, kültérre (1. zóna) ajánljuk, mert erős, strapabíró, az időjárás viszontagságainak tökéletesen ellenálló kefés, vagy bordázott gumis járófelületre javasoljuk.  Ezek leszedik a durva, darabos szennyeződéseket a cipő talpáról. Mivel a belépők erre a típusra lépnek rá először, így a durva tisztításnak kell megfelelniük.
Szélfogóba, (2. zóna), köztes helyre elhelyezhető ezekből textil vagy tűfilc járóbetétes Alutrend.
Beltérre, (3. zóna), textil járófelületű Alutrendet ajánlunk, mivel itt már csak a nedvesség felitatása a cél.
Teljesítményét és tartósságát tekintve az Alutrend gazdaságos választás.

Vélemény szövege

Loading...